Naslovnica arrow Novosti arrow Ante Zorica pobjednik Svečane Sinjske alke u Vukovaru
Ante Zorica pobjednik Svečane Sinjske alke u Vukovaru PDF Ispis E-mail

P1530536.JPG - 186.09 KB                              Andrija Hrgović,Ante Zorica,Ivo Zorica

Alkar Ante Zorica slavodobitnik je Svečane Sinjske alke u Vukovaru.

Uz brojne Vukovarce i Sinjane Svečanoj alci u Županijskoj ulici nazočio je i sam državni vrh, na čelu s pokroviteljicom Alke, predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović.

Ante Zorica dva puta je gađao sridu i jednom u dva te ukupno imao 8 punata, što mu je bilo dovoljno da se okiti titulom slavodobitnika povijesne Svečane Sinjske alke u Vukovaru. U znak pobjede vojvoda Ante Vučić Zorici je na koplje privezao plamenac s hrvatskom trobojnicom, a prigodne poklone slavodobitniku Anti Zorici i njegovom alkarskom momku Ivici Matiću uručila je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

U čast slavodobitnika u dvorcu Eltz upriličila  se svečana večera uz Najbolje hrvatske tamburaše, gdje je slavodobitniku za ovu prigodu posebno izrađeni zlatni dukat uručio gradonačelnik Ivan Penava. Uz slavodobitnički dukat, izrađena su još dva koja će naći svoje mjesto u Muzeju Sinjske alke i Muzeju grada Vukovara. Alka u Vukovaru tek je četvrta u povijesti koja se igrala van Sinja a Ante je ovom pobjedom došao do četvrte pobjede na Sinjskoj Alci te u povijest ove manifestacije još jednom upisao svoje ime. Ante je jahao na konju G.K.Vreba  Szepsegem a na tribinama je bilo mnoštvo njegovih navijača koji su uz obitelj koja je stigla u Vukovar sa autobusom navijali za Antu i davali mu podršku. Ante i obitelj Zorica ovu pobjedu su posvetili pokojnom prijatelju Petru Mlinariću iz Vukovara i njegovoj obitelji koja je bila sjajan domaćin u Vukovaru.

 
« Prethodna   Sljedeća »