Naslovnica arrow O nama
O nama PDF Ispis E-mail

Svoju dugogodišnju ljubav prema konjima obitelj Zorica zaokružila je 1995.g. kad je osnovan konjički klub Vreba Hrvace koji je ove godine preimenovan u galopski klub  Vreba Hrvace.

Dakle preko trideset godina uzgajanja engleskih punokrvnjaka za utrke i za alkarska nadmetanja samo su dokaz sa koliko se strasti i ljubavi ova obitelj posvećuje ovoj životinji i ovom sportu.
Konji obitelji Zorica postizali su sjajne rezultate na gotovo svim hipodromima na kojima su nastupali kako u bivšoj zemlji tako i poslije rata u Sloveniji ,Mađarskoj,Bosni i Hercegovini te na hipodromima u Hrvatskoj.
Na svakom hipodromu sa svakim protivnikom i sa svim kolegama iz drugih klubova članovi ovog kluba gaje odlične odnose imaju jake adute i izazivaju respekt ostalih natjecatelja.

Kad govorimo o konjima koji su obilježili povijest ovog kluba svakako moramo spomenuti grlo Danby sjajnog konja koji je od  1992-95 godine bio najbolji konj Hrvatske i zauvijek će ostati u sijećanju ljubiteljima galopskog sporta kako svojim trčanjem tako i  velikim srcem  kojeg je pokazivao u svakoj utrci.
Od ostalih konja konja koje moramo spomenuti u prošlosti izdvajamo Assija,Petrinju,Wendover Lady, Danbija 2 ( sina slavnog Danbija) inače pobjednika prvog Hrvatskog derbija,Kikija,Šarmantnu,Hoh Surprise,Dommettes,Laru a od ove godine u povijest odlazi i Sepsegem sjajna kobila koja je i ove godine pokazala da je odličan galoper, ipak okončala je karijeru i ostat će u klubu za rasplod.
Sadašnjost kluba su sve odreda sjajni galoperi Harry ,Kulchar,Pairot,Velebit te nova kobila Asta la Luce i sa razlogom možemo očekivat nove velike utrke i pobjede galopskog kluba Vreba i obitelji Zorica .Početak svibnja obitelj je kupila Ratalma sjajnog galopera od kojeg očekujemo velike utrke.U sezoni 2008 za klub su nastupali Ratalmo,Asta la Luce,Ivan Namunjeni te Nazim.

Slavlje nakon pobjede

 
« Prethodna