Naslovnica arrow Novosti
Novosti
restoran vreba PDF Ispis E-mail

Dragi prijatelji, poslovni partneri i gosti predstavljamo Vam svečanu salu restorana Vreba preuređenu sa novim kapacitetima i ponudom. Sala za Vaše najsretnije trenutke ( vjenčanja, krizme, pričesti, rođendane i druge fešte) stoji Vam na raspolaganju sa kapacitetom do 300-ak ljudi a u ponudi je i okrugla postava stolova do 230 ljudi. Četrdeset godina tradicije obitelj Zorica je Vama na usluzi i nastavljamo dalje:

sala26.jpg - 75.60 KB  sala17.jpg - 73.18 KB  sala26.jpg - 75.60 KB

sala27.jpg - 62.84 KB  sala2.jpg - 47.12 KB   sala24.jpg - 58.00 KB

    vreba 15.jpg - 98.16 KB   vreba 11.jpg - 101.64 KB

Opširnije...
 
ranč Vreba PDF Ispis E-mail

Obitelj Zorica svojim gostima nudi uz veliku svadbenu salu,restoran,cafe-bar i posjetu svome ranču. U neposrednoj blizini na samo stotinjak metara od restorana ranč sa domaćim životinjama.Naravno brend ove obitelji su rasni konji, sest velikih i jedan mali pony dostupni su Vam u svakom trenutku za jahanje,slikanje itd... tu su krave,kokoši,razne patke,kunići,koze,mali pilići,mačke,pasi sve to kao u malom zološkom vrtu možete naći na našem ranču.Uz to i veliki šljivik te veliku livadu za nogomet ili razne druge sportove.Na nasem ranču je sniman i dio spota za pjesmu Fali mi Igora Cukrova.Družite se sa sinjskim alkarima,razgledajte povijest ove obitelji kako u galopskom sportu tako i u jako uspješnim alkarskim nadmetanjima. Zbog toga izađite u prirodu dostupni smo Vam za razne izlete,jahanja, slavljenja raznih rođendana,krizma,pričesti,krštenja u turističke svrhe i razne druge na samo sto metara od restorana dođite i guštajte u čistoj prirodi.

 

 

 
Star Lady sjajna na 1800m PDF Ispis E-mail

Unatoč ne baš sjajnim vremenskim prilikama i kiši koja je povremeno padala, jučer su na sinjskom Hipodromu održane tri galopske trke pred oko 800 nazočnih gledatelja…

U prvoj trci na 1400 metara, Kup KK Sokol, startalo je šest grla. Pobjednik ove utrke bilo je grlo slovensko grlo Gardakapitany s jahačem Andresom Deczkim. Druga kroz cilj prošla je Nolina, vlasništvo obitelji Masle s jahačem Beysimom Osmanovim. Na treće mjesto plasirao se Nagyzolo s jahačem Alenom Brezerom.

Druga trka je na 1800 metara (Kup Cetinskog kraja) ponudila je zanimljivu trku pet grla u kojoj je dominirala sjajna Star Lady iz KK Vreba iz Hrvaca, s jahačem Zlatkom Omeragićem koja je start-cilj u velikom stilu najavila nadamo se veliku karijeru. Drugo mjesto pripalo je Toschiru, Ante Markiolija iz Vrlike, s jahačem Denislavom Radkovim.

Treća trka na 2000 metara u startu je imala četiri grla, ali je prema cilju krenulo troje jer Freshman nije htio ući u startnu mašinu. Na kraju utrke, koja je nosila naziv – Kup Grada Sinja, uvjerljivo je slavila Lan Sasta, Vedrana Stipčevića, koju je jahao Denislav Radkov. Drugo mjesto osvojilo je grlo Zengus, a treće Zaira.

Pobjedničkim grlima nagrade su uručili predstavnici organizatora KK Sokol na čelu s predsjednicom Ivanom Šabić te dogradonačelnici Sinja, Kristina Križanac i Zlatko Ugrin. Ove galopske trke održane su u sklopu velike završnice prvenstva balota”Ožujsko balote 2014″. U prigodnom programu je nastupio KUD Brnaze.

 
3.kup 4 GBR na sinjskom Hipodromu PDF Ispis E-mail

Na sinjskom Hipodromu jučer je održana konjička priredba u čast legendarne 4. gardijske brigade HV-a. Glavnu trku na 1800 metara osvojilo je grlo Lan Sasta, vlasništvo Vedrana Stipčevića iz Vrlike s jahačem Aleksandrom Šašićem u vremenu 2:04:29.

Drugo mjesto na ovoj utrci osvojio je Armagedon Fire, vlasništvo General Securityja iz Zagreba, a treća je ciljem prošla Jasenka, vlasništvo Josipa Masle iz Brnaza.

Zanimljivo je bilo i u utrci na 1600 metara, “Kup KK Sokol”, gdje je slavilo još jedno vrličko grlo i to Ante Markiolia, Toshiro, kojega je također jahao Aleksandar Šašić, s pobjedničkim vremenom 1:45:25. Na drugom mjestu plasirao se Gardakapitany, vlasništvo Boga Kovačiča (SLO),a treće mjesto pripalo je Genesisu, General Securitiya iz Zagreba.

Obje ove trke bile su dramatične do samog cilja, a pobjednici su za dužinu konjske glave bili bolji od drugoplasiranih grla.

Manje neizvjesnosti, ali ništa manje uzbudljivo bilo je na sprinterskoj dionici na 1400 metara – “Kup Grada Sinja”. Prvo mjesto osvojilo je grlo Almaszuret iz Slovenije s jahačem Frantiekom Deckijem u vremenu 1:28:70. Druga nagrada na ovoj dionici otišla je u Hrvace u GK Vreba za grlo Star Lady trogotku kojoj je ovo bio službeno prvi start, dok je treći u cilju bio Nagyzolo iz Slovenije.

Ovaj prvi trkaći dan na sinjskom hipodromu privukao je veliki broj posjetitelja koji su uživali u zanimljivim trkama. Ovakva događanja uz same trke pratio je i prigodni program u kojemu su sudjelovali članovi KD Brnaze i Sinjske mažoretkinje.

 
preuređen kafe bar "danby" PDF Ispis E-mail

U objektu Vreba u sklopu restorana i sale za svadbe na glavnoj cesti D1 nalazi se i Cafe bar Danby nazvan po najvećem galoperu koji je bio u štali obitelji Zorica sjajnom Danbyu sjajnom galoperu koji je 1993-1997 bio najbolji konj Hrvatske a u karijeri je imao i više utrka u G1 utrkama u Italiji.U kafiću koji je upravo renoviran i uređen našim gostima su svako jutro na raspolaganju svježe dnevne novine,internet te PŠK kladionica a također i satelitski programi koji omogućavaju praćenje lige prvaka, Max Tv HNL lige te ostalih najboljih utakmica liga petice.U ugodnom ambijentu sa velikim parkingom i uređenim interijerom našim gostima pružamo pravu domaćinsku atmosferu.

  

  

 

Opširnije...
 
Ante slavodobitnik 298.Sinjske Alke PDF Ispis E-mail

ante_zorica1

Po treći put u svojoj alkarskoj karijeri Ante Zorica osvojio je Alku koja se ove nedjelje trčala po 298. put pred više od deset tisuća gledatelja okupljenih na Alkarskom trkalištu. Zorica je do slavlja stigao s dvije sride pogođene u prvoj i trećoj trci, dok je u drugoj pogodio u jedan, što je bilo dovoljno da ulicama Grada pronese hrvatski plamenac i tako sebi priskrbi novu godinu slave…

Nadmetanje za slavodobitnika 298. Alke pogotkom u sridu otvorio je prošlogodišnji slavodobitnik Alen Filipović Grčić, a njegovim putem u prvoj trci krenuli su još alkari Ante Zorica i Ante Runje.

Tek jedan alkar (Petar Tomašević) pogodio je u dva, njih osam u jedan, četvorica su gađala u ništa, dok je jedini koji je promašio bio alajčauš Tonči Bešlić. Ukupan zbroj punata nakon prve trke bio je 19.

Nakon što je Tonći Bešlić sridom zaključio drugu trku, u kojoj su ukupno pogođene četiri sride uz zbroj od 27 punata, postalo je jasno da će treća ponuditi dosta uzbuđenja što se tiče nadmetanja za slavodobitnika.

Naime, čak pet alkara prije odlučujućeg zova trube imalo je na kontu po četiri punta (Alen Filipović Grčić, Ante Zorica, Ivica Filipović Grčić, Dušan Ivandić, Ante Runje), dok su trojica imala po tri što ih je također ostavljalo u borbi za trofej (Ivo Zorica, Mario Šušnjara, Tonći Bešlić).

Iako je čak sedam alkara pretendiralo ponijeti hrvatski plamenac ulicama grada Sinja kao znamen pobjede, najoštrije oko bilo je u Ante Zorice koji je pogođenom sridom ostvario sedam punata i tako po treći put postao slavodobitnikom.

Slavodobitnik Alke nagrađen je zlatnom plaketom Alke i novčanim iznosom od 40 tisuća kuna, dok je predsjednik Republike Hrvatske, ujedno i pokrovitelj Alke, Ivo Josipović slavodobitniku uručio zlatni prsten s hrvatskim grbom i sabljom. Njegov momak Ivica Marić dobio je zlatnu plaketu Alke od VAD-a, a iz ruku Predsjednika primio je srebrni prsten i jatagan.

 
Utrke na Zagrebačkom hipodromu PDF Ispis E-mail

Na Zagrebačkom hipodromu održane su u subotu Međunarodne galopske utrke “Kup gradonačelnika Grada Zagreba” na kojima su nastupala grla iz Hrvatske, Slovenije, BiH te Mađarske.

Na programu je bilo pet galopskih utrka, na kojima je nastupilo šest grla s područja Cetinskog kraja koja su postigla odlične rezultate.

Na utrci dužine 1400 metara, za tri godine i starije konje, slavio je Toshiro, grlo vlasnika Vedrana Stipčevića iz Vrlike, a u toj utrci treće mjesto osvojio je Nazim iz G.K.Vreba Hrvace.

Na utrci dužine 1800 metara, za tri godine i starije konje, drugo mjesto osvojilo je grlo Classic Spirit iz G.K.Vreba Hrvace. U utrci na 1600 metara, za konje od tri godine, grlo Poverello Paške Labrovića iz Glavica osvojilo je treće mjesto, dok je u istoj utrci grlo Wiliam Josipa Masle iz Brnaza osvojilo peto mjesto.

U utrci na 1200 metara, za konje od tri godine i starije, grlo Hanako Dragana Marasa iz Glavica osvojilo je treće mjesto.

Po lijepom vremenu priredbi je nazočilo oko 1500 gledatelja, a nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

 
4.Memorijal Mustafa Vuković u Bihaću PDF Ispis E-mail
U Bihaću je 25.06.2013 održan 4.Memorijal Mustafa Vukovića u spomen na velikog konjara koji je ostavio veliki pečat na galopski sport na ovim prostorima.Održano je ukupno četri utrke u prvoj na 1350m slavio je u finišu sjajni Nazim ( A.Šašić ) iz G.K.Vreba, na 1350m za grla od tri godine slavio je Fanatico di san Stino ( N.Nađ ) Rifata Kumalića iz Sanskog Mosta,na 1700m 4+ slavio je Blackleyf ( M.Milijević ) Team Vuković iz Gradačca u toj utrci Classic Spirit iz G.K.Vreba na cilj je stigla peta a u memorijalnoj utrci na 1800m 4+ slavio je sjajni DR Gile iz Velike Kladuše sa Darkom Filipovićem u sedlu ispred Over Playa iz Bihaća.Kao i uvijek u Bihaću prava galopska atmosfera pred oko dvije tisuće ljudi. 
 
2.Kup 4.gardijske brigade PDF Ispis E-mail
U Sinju na Gradskom hipodromu 11.05.2013 održane su prve ovogodišnje utrke pod nazivom 2.Kup 4.gardijske brigade Hrvatske vojske a organizatori su bili HGS i G.K.Vreba uz suorganizatore Grad Sinj i Kamičak d.o.o.U tri održane utrke nastupilo je dvadesetak grla iz Hrvatske i BiH.U utrci na 1600m za trogodce slavili je grlo Genesis ( B.Osmanov ) Enimarka Ponjevića na 1400m slavio je Lovrinac ( C.Gnesi ) iz Zagreba ispred Nazima ( A.Šašić ) iz G.K.Vreba dok je u utrci dana slavio Over Play ( Z.Omeragić ) RIZ Krajine iz Bihaća .Pred oko tisuću posjetitelja održane su ove utrke koje će nadamo se postati tradicionalne u spomen na ovu briljantnu brigadu i njezin doprinos u domovinskom ratu.
 
Ivo pobjedio i 297.Čoju PDF Ispis E-mail

Pogotkom u sridu, nakon pripetavanja, alkar Ivo Zorica je pobijedio i u nadmetanju za 297. Čoju, što mu je nakon osvojene Bare jučer drugi trofej ove godine, dovoljno da ga proglasimo glavnim favoritom u sutrašnjoj Alki.

297. Čoja ponudila je zanimljivu, dramatičnu i nadasve sjajnu preciznost svih alkara od kojih je ipak najviše mirnoće, spretnosti ili ako baš hoćete hrabrosti, nakon pripetavanja s alajčaušom Tonćijem Bešlićom, pokazao jučerašnji pobjednik Ivo Zorica, s ukupno osvojenih deset punata.

Nadmetanje je na Alkarskom trkalištu pratilo oko šest tisuća gledatelja, nešto više nego jučer, no tek sutra se očekuje ona prava navala, kako domaćih, tako i stranih turista. Sjajna atmosfera, mnoštvo nasmiješenih lica obilježili su i ovaj alkarski dan.

U prvoj trki tri alkara su pogađala u sridu, redom Josip Čačija, Petar Tomašević i Mario Šušnjara, dok je kasniji pobjednik taj dio zaključio pogotkom u dva. Alkari su u prvoj trci ukupno pogodili 26 punata, što je bila tek uvertira za briljante predstave alkara u drugoj i trećoj trki.

Drugu trku otvorio je Tonći Bešlić sridom, jednom od njih sedam, koliko ih je ukupno pogođeno u drugoj trci u kojoj je ukupan zbroj punata dosegnuo impresivnih 33. Nakon što su svi alkari odradili dvije trke, na čelu su se sa po pet punata izdvojili Hrvoje Filipović Grčić, Petar Tomašević i Ivo Zorica, a zanimljiv je i podatak kako u drugoj, a kasnije i trećoj trci, nije bilo promašaja.

Baš kao što je to bio slučaj i u drugoj trci ponovno je Tonći Bešlić pogodio u sridu, za ukupnih sedam punata, a iako je bilo podosta alkara koji su ga mogli preteći ili barem izjednačiti njegov rezultat, to se nije dogodilo sve dok nije krenuo Ivo Zorica kojem je pogodak u dva donio pripetavanje.

Nesvakidašnji događaj zbio se u pripetavanju. Naime prvi je prema eventualnoj pobjedi krenuo alajčauš Tonći Bešlić i pogodio u dio alke koji služi za vješanje o štipaljku, začudo alka je ostala na koplju, a iako je riječ o najmanjem dijelu mete, Bešliću je to donijelo pogodak u ništa.

Svjestan činjenice da mu bilo kakav pogodak donosi novu feštu, Ivo Zorica je krenuo i pogotkom u sridu sa stilom došao do novog trofeja, do 311 centimetara crvene čoje koju mu je na koplje privezao vojvoda Ante Vučić.

Također, silan ponos bio je vidljiv i na licu njegova momka Frane Vučemila koji tako drugi dan za redom ponosno stoji uz bok svog alkara, junaka i viteza, pobjednika.

Oduševljeno mnoštvo okupljeno na palkama i pored same staze, kao i uzduž sinjskih ulica, pozdravljalo je pobjednika 297. Čoje, alkara koji je pred sutrašnju Alku zauzeo pole position te tako poslao jasnu poruku kolegama da će sutra morati pokazati ono najbolje od sebe ako žele mimo njega postati slavodobitnici.

Kao i dan ranije, slavlje za sve sudionike alke, prijatelje i poznanike organizirano je na sinjskom Hipodromu.

 
Ivo pobjednik 297.Bare PDF Ispis E-mail

Pobjednik 297. nadmetanja za Baru je alkar Ivo Zorica koji je u tri trke skupio ukupno osam punata pa mu je tako pripala čast da ulicama viteškog grada Sinja pronese dva metra zelenog sukna privezanog na koplje, kao znamen pobjede.

Nešto više od pet tisuća gledatelja svjedočilo je početku 297. alkarskih nadmetanja, odnosno natjecanju na Baru, a nakon tri uzbudljive i izjednačene trke slava je pripala samo jednom alkaru, a ovaj put slavio je zamjenik alajčauša, alkar Ivo Zorica.

Zorica je u prvoj trci pogodio u sridu, no jednak učinak imala su još četvorica alkara, Alen Filipović Grčić, Josip Čačija, Petar Tomašević i Mario Šušnjara, stoga su prisutni na trkalištu s nestrpljenjem čekali drugu trku koja je isto tako opravdala visoka očekivanja, barem ona koja se tiču drame koja je uslijedila.

Duga trka možda nije ponudila mnogo pogodaka u sridu, jedinom je to za rukom pošlo Ivici Filipoviću Grčiću, dok je spomenuta petorka s vrha, nakon druge trke, ostala na tri imena koja su se izdvojila, a kraj njihovih imena stajao je učinak od po pet punata.

Nakon druge od tri trke na vrhu su se, s po pet punata, izdvojili Josip Čačija, Mario Šušnjara i Ivo Zorica, dok su Alen Filipović Grčić i Petar Tomašević bili punat u zaostatku. Sve to bila je samo predigra koja je vrhunac doživjela na samom kraju.

Prije nego li će s biljega prema alki krenuti Ivo Zorica, inače zamjenik alajčauša i zadnji u redoslijedu nastupanja, Čačija, Tomašević i Šušnjara skupili po sedam punata, što je atmosferu dovelo do vrhunca, a prava eksplozija oduševljenja zbila se nakon što je koplje Zorice poletjelo u sridu, za ukupno osam punata, dovoljno za novu feštu.

Bili su to trenutci ponosa ne samo za obitelj pobjednika, prijatelje i poznanike, nego i za njegova momka Franu Vučemila - Maćog, koji je uz buktinju emocija iznutra, zadržao ponosan gard i držanje dostojno svojih pradjedova, junaka i vitezova.

Mnoštvo ljudi se nakon proglašenja pobjednila slilo na sinjski Hipodrom gdje je bila upriličena prava fešta kojoj su nazočili alkari i alkarski momci, prijatelji, znanci, ali i svi oni koji su došli otvorena srca pozdraviti pobjednika 297. Bare.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 12 - 22 od 115